Başlıyoruz!

İnsan Hakları Okulu: Blog, Türkiye’de giderek daralan ve baskı altında olan ifade özgürlüğü ve akademik özgürlük koşullarında, her şeyden evvel, yeniden tartışabilmek, saldırmadan söz üretebilmek, Türkiye’de demokratikleşme mücadelesine ufak da olsa bir katkı sağlayabilmek için yola çıkıyor.

 

Amacımız, Blog’u, sizlerle birlikte, tüm hak hareketlerini ve öznelerini içeren, her birini yatay kesen sorunları ayrıca öne çıkaran, farklı çalışma alanlarını kesiştirerek insan haklarının bütünselliği yaklaşımını güçlendiren, disiplinlerarası ve sadece insan haklarına ilişkin alternatif ve eleştirel bir kamusal tartışma platformu olarak şekillendirmek.

 

Blog’un insan hakları savunucuları ve araştırmacıları için hem gündemi takip edip tartışabilecekleri hem de yeni kuramsal katkılara zemin sağlayan bir platform yaratabilmesi kadar, hiyerarşiden uzak bir tartışma mecrası olması da bizler için son derece önemli. Bu çerçevede, iş, Blog’u yürüten bizlerden çok, yazdıklarınızla bu yapıyı birlikte şekillendireceğimiz sizlere düşüyor…

 

Blog’u, Türkiye’den insan hakları savunucularının ve araştırmacılarının fikirlerini/yazılarını İngilizceye çevirip farklı mecralarda erişilebilir hale getiren ve dünyanın farklı yerlerinden insan haklarına dair fikirlerin takip edilmesi ve tartışılması için farklı dillerden fikirleri/yazıları Türkçeye çevirip yayımlayan, yaşayan bir uluslararası platforma dönüştürmek de ayrı bir hedefimiz.

 

İnsan Hakları Okulu: Blog, Kapasite Geliştirme Derneği ve İnsan Hakları Okulu ortaklığında Türkiye’de ve dünyada insan haklarının kuramsal ve pratik bağlamda ele alındığı, tartışıldığı, evrensel insan hakları nosyonunu yeniden gündeme taşımayı arzulayan, alternatif ve eleştirel bir çevrimiçi platform olarak artık yayında.

 

İnsan haklarına dair sözü olan herkesi, Türkiye’de daralan eleştirel kamusal alanı genişletmek, demokratik mücadeleye katkı yapmak amacıyla Blog’a çağırıyoruz.

 

Başlıyoruz!

©2021  blog.insanhaklariokulu.org.
Tüm hakları saklıdır.

web tasarım: mare.design

E-bültenimize abone olarak duyurularımızdan haberdar olabilirsiniz.

Yayınlanan yazıların içerikleri sadece yazarların sorumluluğu altındadır ve Hollanda Büyükelçiliği ve /veya KAGED’in görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.