Hakkımızda

İnsan Hakları Okulu: Blog, Türkiye’de ve dünyada insan haklarının kuramsal ve pratik yönleriyle tartışıldığı, güncel insan hakları meselelerinin ele alındığı, evrensel insan hakları nosyonunu yeniden gündeme taşımayı arzulayan, eleştirel bir çevrimiçi platformdur. İnsan hakları alanına dair tartışmaların zenginleştirilmesinin yanı sıra yeni yöntem arayışlarına ve savunuculuk taktiklerinin tartışılmasına zemin sunmayı hedeflemektedir. Blog’un önemli amaçlarından biri, küresel insan hakları gündeminin takip edilmesi suretiyle yerel ve uluslararası aktörler arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve bu süreçte oluşabilecek dil engelinin aşılmasıdır. Bu çerçevede çeviriler aracılığıyla farklı insan hakları blogları ve gündemleri ile ortaklıklar yürütülecektir.

 

İnsan Hakları Okulu: Blog, Kapasite Geliştirme Derneği ve İnsan Hakları Okulu Derneği tarafından ortaklaşa yürütülmekte olup Hollanda Büyükelçiliği’nin İnsan Hakları Hibe Programı tarafından desteklenmektedir.

Editörlerimiz

Aydın Ördek

Editör

1979’da İmranlı’da doğdu. ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu. 2005’te Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ‘Kurgusal ve Tarihsel Bir Kategori Olarak Piyasa’ başlıklı yüksek lisans tezini savundu. 2006’dan 2018’de 686 sayılı KHK ile ihraç edilene kadar Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Siyasal-iktisadi bir kategori olarak parayı tanımlama sorununu konu alan doktora çalışmasını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde sürdürmektedir.

BAHAR ŞİMŞEK DAY

Çeviri Editörü

Bahar Şimşek Day, Orta Doğu Üniversitesi Matematik Bölümü’nden mezun oldu. Kısa süre sonra, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne sunduğu Türk sinemasında etnik karşılaşmalara odaklanan tez ile yüksek lisans derecesini aldı. 2009-2017 yılları arasında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Doktora derecesini 2021’de, Leiden Üniversitesi Alan Çalışmaları’ndan aldı.

©2021  blog.insanhaklariokulu.org.
Tüm hakları saklıdır.

web tasarım: mare.design

E-bültenimize abone olarak duyurularımızdan haberdar olabilirsiniz.

Yayınlanan yazıların içerikleri sadece yazarların sorumluluğu altındadır ve Hollanda Büyükelçiliği ve /veya KAGED’in görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.