Yazarlar

1954 yılında Ankara’da doğmuştur. Çiftçilik ile uğraşan bir ailenin sekiz çocuğundan birisidir. 5 yıllık eğitimini aldığı zirai öğrenim de dâhil 45 yıldır tarımla uğraşmaktadır. Tarım Bakanlığı’nda yedi yılı aşkın süre çalışmış, 12 Eylül 1980’den sonra bakanlıktan ayrılmak durumunda kalmıştır. Türkiye Ziraatçılar Derneği İstanbul Şube Başkanlığı, Türkiye Tarımcılar Vakfı Genel Başkanlığı yaptı. Hububat Üreticileri Sendikası (HUBUBAT-SEN) Genel Başkanlığı, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu (ÇİFTÇİ-SEN) kurucu genel başkanlığı yaptı. İktisat fakültesi mezunudur. Çeşitli uluslararası konferanslarda tarım, gıda ve ekoloji üzerine sunumlar yaptı. Türkiye’de Tarım Politikaları (2001), Tarladan Sofraya Tarım (2002), Avrupa Birliği ve Tarım (2006), Küreselleşme ve Tarım (2008), Topraksızlar 25 Yaşında (2010) Modern Dünya’da Tarım ve Özgürlük (2018) adlı kitapların yazarıdır. Birgün gazetesi, Bianet, Özgür Gündem ve karasaban.net’te tarım, gıda ve ekoloji üzerine yazıları yayımlanmıştır. Halen Yeni Yaşam gazetesinde haftalık tarım ve ekoloji yazıları yazmaktadır.
View Posts →
Leuven Üniversitesi (KU Leuven) Hukuk Fakültesi’nde doktora araştırmacısıdır. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde tamamlayan Gümüşbaş, uluslararası kamu hukuku yüksek lisans derecesini Leiden Üniversitesi’nden aldı. 2016-2021 yılları arasında Birleşmiş Milletler ve farklı sivil toplum kuruluşlarında koruma sorumlusu ve hukuk danışmanı olarak çalıştı. Gümüşbaş’ın araştırma alanları, uluslararası hukuk, geçiş dönemi adaleti ve göç konularıdır.
View Posts →
UpRights kurucu ortağı.
View Posts →
Hukuk, ekonomi ve politika uzmanı Alexander Beyleveld’in kamu, uluslararası kamu, özel sektör, STK ve akademi sektörlerinde deneyimi bulunmaktadır. Doktorasını Bern Üniversitesi’nin Dünya Ticaret Enstitüsü’ndeki Ekonomik Küreselleşme ve Entegrasyon Lisansüstü Birimi’nde tamamlayan Alex, avukat olarak kayıtlı olduğu Güney Afrika Yüksek Mahkemesi’nde görev yapmakta ve Mandela Enstitüsü’nde (Wits Hukuk Fakültesi) kıdemli araştırmacı olarak çalışmaktadır. Alex çalışmalarında ağırlıklı olarak ekonomi hukuku (uluslararası ticaret, rekabet ve vergilendirme başta olmak üzere), ekonomik kalkınma odaklı teknoloji ve kamu politikası, eşitsizlik ve içerme konularına odaklanmaktadır.
View Posts →
Avukat, aynı zamanda Floransa Üniversitesi ve Maastrict Üniversitesi’nde ceza hukuku üzerinde çalışmalar yapan bir doktora öğrencisi. Ayrıca StraLi’nin siber ekibinin lideri ve uluslararası ceza hukuk ekibinin bir üyesi.
View Posts →
Avukat, İnsan Hakları Hukukçusu. Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Yüksek Lisansı Programını tamamladı. Yüksek lisans tezini Fransa Örneğinde Birleşmiş Milletler İş Dünyası ve İnsan Hakları Rehber İlkeleri’nin Uygulaması üzerine hazırladı. Mesleki faaliyetleri ile birlikte İş Dünyası ve İnsan Hakları alanında doktora çalışmalarına devam etmektedir.
View Posts →
Transfeminist aktivist. Yerel yönetimler ve kent hakkı, toplumsal cinsiyet, iklim, siyasal katılım ve LGBTİ+ hakları alanlarında kesişimsel aktivizm yürütmeye çalışıyor, halihazırda tüm çalışmalarını 17 Mayıs Derneği çatısı altında yürütüyor. Çankaya Kent Konseyi gibi yerel örgütlenmelerde LGBTİ+’ları temsil ediyor, aynı zamanda kaosgl.org’da gündeme dair güncel yazılar yazıyor. Bir kedi ve bir köpek annesi olan Anjelik, cinsiyetler ve performanslar evreninde halen yerini arıyor; belki de yerinin bu arama eyleminin kendisi olduğunu düşünüyor.
View Posts →
Asena Günal (1973), ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans, aynı üniversitenin Sosyoloji bölümünde yüksek lisans, Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nde doktora yaptı. 1998-2005 yılları arasında İletişim Yayınları’nda editör olarak çalıştı. 2008’de Depo’nun program koordinatörü olarak çalışmaya başladı. Türkiye’de sanatta sansürü belgeleyen araştırma platformu Siyah Bant’ın kurucu ve araştırmacılarından olan Günal, 2014 yılında Columbia Üniversitesi AHDA programına katıldı. Halen Anadolu Kültür’ün yöneticisi.
View Posts →
Galatasaray Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. Yüksek lisans derecesini Paris 1 Panthéon-Sorbonne Üniversitesi Tarih bölümünden aldı. Doktora çalışmalarını yine aynı üniversite ile Budapeşte Eötvös Loránd Üniversitesi arasındaki ortak bir program çerçevesinde tamamladı. Doçent unvanını siyasal düşünceler alanında aldı. Halihazırda Praksis dergisi danışma kurulunda yer almakta, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğretim üyesi (profesör) olarak görev yapmaktadır. Siyasal düşünceler tarihi, siyaset felsefesi, kültür tarihi ve siyasal tarih alanlarında çeşitli dergi ve kitaplarda yayımlanmış makalelerinin yanı sıra Lukács: Marx’a Giden Yol (2006), Siyasal Düşünceler Tarihine Giriş: Tarihyazımı, Temel Yaklaşımlar ve Araştırma Yöntemleri (2017) ve Siyasal Düşüncelerin Toplumsal Tarihi (2021, üç cilt) adlı kitapları bulunmaktadır.
View Posts →
1952 İstanbul doğumlu. 1973-1981 yılları arasında Emniyet Teşkilatı’nda polis memuru olarak çalıştı. 12 Eylül döneminde kapatılan Pol-Der’de Genel Merkez yöneticiliği yaptı. 1981 Yılında 765 Sayılı TCK’nin 141. maddesi suçlamasıyla yargılandı ve Mamak Cezaevi’nde tutuklu kaldı. Beraat etmesi sonrası 1986 yılında Danıştay kararıyla göreve iade edildi. Aynı yıl tekrar gözaltına alınıp hakkında soruşturma açılması sonrası kamu görevinden istifa etti. Bir dönem Ankara Çankaya Belediyesi’nde (Doğan Taşdelen’in başkanlığı döneminde) Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı. 1989’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Daha sonra avukat olarak ceza hukuku alanında çalışmaya başladı, halen avukatlık mesleğini sürdürmektedir. Müdafi olduğu politik davalardan bazıları: Ali İsmail Korkmaz ailesinin ve Gezi mağdurlarının davaları, Taksim Dayanışması platformu üyelerinin davaları, Mısır Çarşısı davası (Pınar Selek’in müdafiliği), Ankara Hopa, DİSK, KESK gibi sendikaların yöneticilerinin davaları. 12 Eylül sonrası açılan Halkevleri’nde yöneticilik yaptı. Kamu sendikalarının kuruluşuyla (KESK) başta Tüm-Bel-Sen olmak üzere sendikaların avukatlığını üstlendi. Tüm-Bel-Sen ile Gaziantep Belediyesi arasında imzalanan sözleşmenin imzalanmasını sağladı, kamu sendikalarının toplu sözleşme haklarına ilişkin davalarını takip etti ve AİHM’den bu yolda karar alınmasını sağladı. Çağdaş Avukatlar Grubu’nu 2014 İstanbul Barosu seçimlerinde ÇAG Başkan adayı olarak temsil etti.
View Posts →
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü öğretim üyesi, Avrupa Kültürlerarası Siyaseti Jean Monnet Kürsüsü Başkanı, Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi Direktörü ve Türkiye Bilim Akademisi üyesidir. 2011 yılı itibariyle Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Jean Monnet Profesörü olarak ödüllendirilmiştir. Kaya, halihazırda, 2019 yılında başlayan ve 2023 yılı sonuna kadar sürecek olan Avrupa’da gençler arasında yükselen radikalleşme konulu bir Avrupa Araştırma Konseyi çalışması yürütmektedir (ERC Advanced Grant). Kaya, yüksek lisans ve doktorasını İngiltere’deki Warwick Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 2016-2017 yılları arasında Floransa’da bulunan European University Enstitüsü’ndeki Robert Schuman Centre for Advanced Studies’de Jean Monnet Fellow olarak araştırmalarını yürütmüştür. Bu dönemde, New York Üniversitesi Floransa Kampüsünde misafir öğretim üyesi olarak dersler vermiştir; 2013 Yılında Aziz Nesin Profesörü olarak Almanya’da Viadrina Avrupa Üniversitesi’nde ve 2011 yılında da Willy Brandt Profesörü olarak İsveç’te Malmö Üniversitesi’nde araştırmalarına devam etmiş ve dersler vermiştir. Avrupa’da Yükselen Aşırı Sağ hareketler ve Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler konusunda araştırmalarını yürüten Kaya’nın, diyasporalar, kimlik, uluslararası göç, etnisite, milliyetçilik, çokkültürcülük, yurttaşlık, ulusaşırı alan, mülteciler, popülizm ve sürdürülebilir kalkınma gibi konular hakkında kitap, makale ve tercümeleri vardır.
View Posts →
1980 Ankara doğumlu. Halen Institut für Sozialwissenschaften Humboldt-Universität zu Berlin’de çalışıyor. Londra Şehir Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı; ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden doktora derecesini aldı. New School for Social Research’te araştırmacı ve Hamburg Üniversitesi, TürkeiEuropaZentrum’da misafir araştırmacı olarak bulundu. Araştırma ilgi alanları çağdaş Türk siyaseti, hukuk çalışmaları, siyasi davalar ve sivil-asker ilişkilerini içermektedir. 2015 yılında doktora tezi Türkiye Sosyal Bilimler Derneği tarafından “Genç Sosyal Bilimciler Yarışması”nda ödüle layık görüldü. Mayıs 2017’de ise “Neo-liberal Dönemde Hukuk ve Neo-Formal Hukuka Giriş” başlıklı makalesi Halit Çelenk Hukuk Ödülleri’nde mansiyon ile ödüllendirildi. Çalışmaları 2018-2020 yılları arasında Berlin Einstein Stiftung ve Haziran 2020’den itibaren Alexander von Humboldt Stiftung tarafından desteklenmiştir.
View Posts →
Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Bilkent Üniversitesi Kamu Hukuku Yüksek Lisans programında burslu lisansüstü öğrencisi. İnsan Hakları ve özellikle kadın ve LGBTIQ+ hakları alanında çalışıyor.
View Posts →
Aytekin Kaan Kurtul, Middlesex Üniversitesinde hukuk alanında doktora adayıdır. Araştırma alanları arasında siyasi ifade özgürlüğü, çocukların ifade özgürlüğü, masumiyet karinesi, halkların ekonomik kaderlerini belirleme hakkı ve tek taraflı zorlayıcı tedbirler yer almaktadır.
View Posts →
2011 yılında MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun oldu. MSGSÜ Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Arkitera.com’da editör olarak çalıştı. Mekanda Adalet Derneği’nde beyond.istanbul yayınlarının editörlüğünü yaptı. 2019’dan bu yana Kentsel Politikalar Programı Sorumlusu olarak çalışmaya devam ediyor.
View Posts →
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1996’da mezun oldu. Essex Üniversitesi’nde Chevening Bursu ile Uluslararası Barış Güçleri alanında yüksek lisansını, Milli Eğitimi Bakanlığı ve Essex Üniversitesi bursları ile uluslararası hukuk alanında doktorasını tamamladı. On yılı aşkın University College London Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, ardından Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde çalıştı. 2016 yılından beri uluslararası hukuk profesörü olarak atandığı Hertie School Berlin’de çalışmalarına devam etmekte ve Hertie School Temel Haklar Merkezi’nin eş-müdürlüğünü yapmaktadır. 2002 yılından beri Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi uzmanı olarak, Türkiye de dahil olmak üzere, birçok Avrupa Konseyi ülkesinde hâkim, savcı, polis, kamu görevlisi ve avukat eğitimleri vermiş, üst düzey Avrupa Konseyi toplantılarında uzman olarak dinlenmiştir. Şubat 2022’den beri AİHS İhlal Prosedürü Davası kapsamında Osman Kavala’nın hukuki temsilciliğini sürdürmektedir.
View Posts →
Uzun yıllardır politik sınıf mücadelesi içinde. Dgd-Sen ve Bağımsız Maden-İş’te gönüllü eğitim ve öğretim uzmanı. Umut-Sen Örgütlenme Koordinatörü. umutsen.org, ekomite.org sitelerinde yazarlık yapar.
View Posts →
İstanbul Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldı. 2004’te aynı üniversitenin Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda asistan olarak göreve başladı. Yüksek lisans ve doktorasını yine İstanbul Üniversitesi’nde kamu hukuku alanında tamamladı. 2013 yılından bu yana Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde çalışıyor. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve İnanç Özgürlüğü (Kitap Yayınevi, 2006), Hukuk Devleti (İletişim Yayınları, 2014) ve Demokrasiyi ve Anayasayı Korumak (İletişim Yayınları, 2022) başlıklı kitaplarının yanı sıra çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunuyor.
View Posts →
Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün ardından yüksek lisans eğitimini Boston Üniversitesi’nde tamamladı. Milliyet gazetesinde başladığı mesleği, Deutsche Welle Türkçe’de sürdürüyor. Erkeklik Ofsayta Düşünce: Futbol, Eşcinsellik ve Halil İbrahim Dinçdağ’ın Hikâyesi (Bawer Çakır ile birlikte, İletişim Yayınları); Manşetleri Gör Aklını Kaçırırsın (İmge Kitabevi Yayınları), Yalan Dünya: Reytingler, Tıklar ve Şimdi Reklamlar! (P24 Kitaplığı); Evrim Alataş Kitabı: Ne Olmuş Güldüysek (Ayizi Kitap) kitaplarının yazarı. 2015-2019 Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülü, İstanbul Tabip Odası Yazılı Basın Haber Ödülü, Musa Anter Jüri Özel Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Röportaj Ödülü, Halkevleri Dayanışma Ödülü sahibi. Logan Nonfiction Fellowship Programı 2019 bursiyeri.
View Posts →
1988 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nden 2011 yılında mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye (Kamu Ekonomisi) Anabilim Dalı’ndan 2017 yılında yüksek lisans derecesini aldı; doktora eğitimine devam etmektedir. SBF’de araştırma görevlisi olarak görev yapmakta iken 7 Şubat 2017’de barış imzacısı olması gerekçesiyle kamu görevinden ihraç edildi. Mülkiyeliler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisidir.
View Posts →
Akdeniz Üniversitesi, İİBF, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, Dr. Araştırma Görevlisi. Konut sorunu üzerine çalışıyor.
View Posts →
Liverpool Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Feminist Politika Bölümü’nde kıdemli öğretim üyesi. Araştırması üreme hakları ve aktivizmine odaklanmakta. Kuzey İrlanda’da kürtaj hakkı ve kürtaja erişim araştırmasına dair kapsamlı bir deneyime sahip. Halihazırda Malta’da kürtaj bilgi ve bakımına erişim merkezinde çalışıyor. Policy Press tarafından basılmış Reimagining Global Abortion Politics (Küresel Kürtaj Siyasetini Yeniden Düşünmek) kitabının yazarlarından.
View Posts →
Courtenay Howe, ACT-A Sivil Toplum ve Topluluk Temsilcileri Platformu için Koordinatör ve STOPAIDS’de Kıdemli Savunuculuk Danışmanlığı görevlerini yürütmektedir, daha önce STK Delegasyonu İrtibat Görevlisi (Unitaid Kurulu) olarak çalışmıştır.
View Posts →
Kabataş Erkek Lisesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu. İstanbul Barosu’na kayıtlıdır. Avrupa Birliği tarafından verilen Jean Monnet bursu ile University of Kent Brussels School of International Studies’de İnsan Hakları alanında yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Yüksek lisans tezini, azınlık ve halkların grup hakları konusunda yazmıştır. İnsan hakları, savaş hukuku ve mülteci hukuku alanlarında çalışmalar yapmaktadır.
View Posts →
1983 İzmir doğumludur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Anayasa Kürsüsü’nde çalışmakta iken 7 Şubat 2017’de KHK ile ihraç edildi. Doktora derecesini aynı fakülteden, “Türkiye’nin Anayasal Düzeninde Cumhuriyetin İki Kuruluşu ve Dinamik Cumhuriyet Kavramı” başlıklı tezi ile almıştır. Doktora tezinden üretilmiş, Bir Devlet İki Cumhuriyet adlı kitabı Ayrıntı Yayınları’ndan, Murat Sevinç ile birlikte kaleme aldıkları Kuruluşun İhmal Edilmiş İstisnası kitabı İletişim Yayınları’ndan basılmıştır. Anayasa tarihi, cumhuriyetçilik, kurucu iktidar, siyasal temsil konuları üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıntı Dergi yayın kurulu üyesidir, çeşitli dergilerde yazmaya, dersler hazırlamaya devam etmektedir.
View Posts →
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Şubat 2017’de barış imzacısı olması sebebiyle ihraç edildi. İnsan Hakları Okulu Derneği’nde çalışıyor; milliyetçilik, azınlık meseleleri ve barış çalışmaları üzerine araştırmaya, yazmaya devam ediyor.
View Posts →
Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji mezunu. Master ve doktorasını EHESS’te, sosyoloji alanında yaptı. EHESS-Cetobac, Paris 8 Üniversitesi’ne ve IFEA’ya bağlı olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda bağımsız küratör ve sanat eleştirmenidir. Kürt güncel sanatı, müziği ve sineması hakkında karşı-kültür, madunluk, dekolonyal estetik, toplumsal cinsiyet ve hafıza temelinde çok sayıda makalenin ve kitabın yazarıdır.
View Posts →
Lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde genel kamu hukuku- insan hakları alanında yüksek lisans yaptı. Şu anda aynı program kapsamında doktora çalışmalarına devam etmektedir. 2011 yılından beri İstanbul Barosu’na bağlı olarak avukatlık mesleğini icra etmektedir. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında, hapishaneler, ayrımcılık, kadın, LGBTİ+ ve mülteci hakları üzerine gönüllü ve profesyonel çalışmaları olmuştur. “Leviathan’dan Neoleviathan’a Suç Ceza Hapsetme” isimli bir kitabı bulunan ve çeşitli dergilerde ve kitap derlemelerinde yazıları yayınlanmış olan Duman’ın temel ilgi alanları eleştirel hukuk felsefesi, devlet kuramları, psikanaliz, suç ve ceza politikaları, feminizm ve queer teoridir.
View Posts →
Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlandıktan sonra, Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi alanında Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisans ve Marmara Üniversitesinde doktora derecesi aldı. “Hukuk Eliyle Talim ve Terbiye: Toplumsal Değişme ve Hukuk İlişkisi Çerçevesinde Zorunlu Eğitim” başlıklı bir kitabı, çok sayıda kitap bölümü ve makalesi bulunuyor. Akçabay’ın çevirisi olan Ann Scales’in “Hukuki Feminizm: Aktivizm, Savunma ve Hukuk Kuramı” kitabı Dost Kitabevi Yayınlarından 2019 yılında çıkmıştır. Akçabay’ın araştırma alanları toplumsal değişim ve hukuk, feminist hukuk yaklaşımı, eleştirel hukuk çalışmaları, meşruluk ve yargı bağımsızlığıdır.
View Posts →
Jagiellonian Üniversitesi Sanat Çalışmaları programında doktora öğrencisidir. Ankara Üniversitesi’nde Gazetecilik lisans ve Jagiellonian Üniversitesi’nde Kültürel Çalışmalar: Karşılaştırmalı Miras Çalışmaları yüksek lisans programlarından mezun oldu. Serbest gazetecilik ve festival emekçiliği yapmaktadır.
View Posts →
Eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ile York Üniversitesi’nde (UK) tamamladı. Tarih Vakfı kurucu üyesi, Kadın Eserleri Kütüphanesi Genel Kurul üyesi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde “Siyaset Teorisi”, “Siyasal Düşünceler Tarihi”, “Çağdaş Siyasal Teoriler”, “Demokrasi Teorisi”, “Çağdaş Siyasal Kuram ve Tartışmalar”; Kadın Çalışmaları Bölümü’nde ise “Feminizmin Temel Sorunsalları” derslerini verdi. Bir dönem İstanbul Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Çeşitli uluslararası platformlarda Türkiye’yi temsil etti. ABD, Avrupa ve Avustralya üniversitelerinde de dersler ve konferanslar verdi. Siyaset bilimi ve kadın çalışmaları alanlarında yurtiçinde ve dışında yayımlanmış çok sayıda makalesi ve kitap bölümü bulunuyor. Siyaset bilimi ve kadın çalışmaları alanlarında yurtiçinde ve dışında yayımlanmış çok sayıda makalesi ve kitap bölümü bulunuyor. Yazarın Tek Tanrılı Dinler Karşısında Kadın (Metis, 1996) adlı çalışması Women and Religion adıyla Kanada’da (BlackRose Books, 1998), Tarihin Cinsiyeti (Metis, 2003) adlı kitabı ise El Huviyye en Nisaiye ‘abr et Tarih başlığıyla Lübnan’da yayımlandı ( Dar Kreideh, 2009). Son iki kitabı Politikanın Çağrısı (İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2010) ve Dünyayı Bugünde Sevmek – Hannah Arendt’in Politika Anlayışı (Metis Yayınları, 2012) adlarını taşıyor.
View Posts →
1981 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun oldu. 1981-1984 yılları arasında farklı özel kurumlarda mesleğini icra etti. 1984-1986 yıllarında İngiltere’de bulundu. South Bank Polytehnic’de Town Economics bölümünün derslerine katıldı. 1986 yılında Türkiye’ye döndükten sonra bir süre daha özel bir büroda şehir plancısı olarak çalıştıktan sonra 1987-2000 yılları arasında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nda çalıştı. Bu süreç içinde 1996 yılında Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’nin “Türkiye Demokrasi Kurultayı“ çalışma grubunda gönüllü olarak yer aldı ve TMMOB içindeki çalışmalarını sürdürdü. 1996 -2000 yılları arasında TMMOB, Türk Tabipleri Birliği ve IPS İletişim Vakfı’nın “alternatif bir iletişim ağı” oluşturulmasına yönelik çalışmalarında yer alarak Bianet’in kuruluşu sürecine katkıda bulundu. 1998-2004 yılları arasında İHD yönetim kurullarında yer aldı. 2005 yılından bu yana insan hakları örgütlerinin oluşturduğu İnsan Hakları Ortak Platformu’nun (İHOP) genel koordinatörlüğünü yürütüyor.
View Posts →
Ortaöğrenimini Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi’nde, yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladı. 1982’de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde araştırma görevlisi oldu. “Türk Ocakları (1912-1931)” başlıklı teziyle A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden doktor unvanını aldı. Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü ve Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2017’de emekliye ayrıldı. İmparatorluktan Ulus-Devlete Türk Milliyetçiliği: Türk Ocakları (1912-1931); Yurttaşlık ve Demokrasi; “Makbul Vatandaş”ın Peşinde – II. Meşrutiyet’ten Bugüne Vatandaşlık Eğitimi; Türkiye’de Ermeniler: Cemaat, Birey, Yurttaş (G. G. Özdoğan, F. Kentel ve K. Karakaşlı ile birlikte) ve Kültür Politikasına Giriş: Kavramlar, Modeller, Tartışmalar başlıklı kitapları ve milliyetçilik, vatandaşlık ve kültür politikasıyla ilgili makaleleri yayımlanmıştır. 2004’te Afet İnan Tarih Araştırmaları Ödülü’nü, 2018’de Mülkiye Büyük Ödülü’nü aldı.
View Posts →
Lisan derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümden aldı. Marmara Üniversitesi AB Enstitüsünde ve Essex Üniversitesi’nde İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. 2005-2022 arası Tarih Vakfı, İsveç merkezli Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü, Avrupa Konseyi ve Uluslararası Af Örgütü’nde çalıştı. Eşit Haklar için İzleme Derneği üyesidir. Çalışmalarına bağımsız devam etmektedir.
View Posts →
2018 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda 2021 yılında tamamladı ve Galatasaray Üniversitesi’nde kamu hukuku doktorasına başladı. Halen İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisidir. Uluslararası kamu hukuku, dünya-sistemleri analizi, emperyalizm ve yeni-sömürgecilik alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
View Posts →
Doktorasını Essex Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. 12 Eylül’ün kolektif belleği üzerine yazdığı doktora tezi “The Weight of the Past: Memory and Turkey’s 12 September Coup” ismiyle kitaplaştı. Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi. Bellek çalışmaları, bellek sosyolojisi ve duygu yapıları olarak nostalji ve melankoli meseleleriyle ilgileniyor.
View Posts →
ODTÜ Felsefe Bölümü’nden Lisans, Leuven Üniversitesi Felsefe Enstitüsü’nden Yüksek Lisans, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Tarihi Anabilim Dalı’ndan Doktora derecelerini almıştır. Araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladığı DTCF Felsefe Tarihi Kürsüsü’nde halen öğretim üyesi olarak görev yapmaya devam etmektedir. Fenomenoloji, Siyaset Felsefesi, Çağdaş Fransız Felsefesi alanlarında yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. Tanıdık ve Yeni: Nietzsche’de Aşırılık, Yaşam, Kendilik kitabınının ediyörlüğünü Toros Güneş Esgün ile birlikle yapmıştır. Jacques Derrida’nın Ses ve Fenomen: Husserl Fenomenolojisinde Gösterge Problemine Giriş isimli kitabının çevirmenlerinden biridir.
View Posts →
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. 1979 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı’nın farklı birimlerinde ve yurt dışında Cidde, Oslo, Madrid, Şam, New York (BM) ve Bağdat’taki Türk misyonlarında çeşitli kademelerde görev yaptı. Türkiye’yi Filistin, İran ve UNESCO nezdinde büyükelçi düzeyinde temsil etti. 2007-9 yılları arasında Cumhurbaşkanı Dış Politika Baş Danışmanlığı görevinde bulundu. UNESCO Dünya Mirası Komitesi Başkanı (2015) ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkan Yardımcılığı (2014-16) görevlerinde bulundu.
View Posts →
Doktor. 2014-2018 Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi. Uzun zamandır göçmen sağlığı alanında hizmet veriyor.
View Posts →
1996 yılında Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2019 yılında mezun oldu. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Yüksek Lisans programından 2022 yılında yüksek lisans derecesini aldı. Halen Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, İdare Hukuku alanında doktora adayı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
View Posts →
Ankara’da yaşayan, insan hakları aktivisti bir trans kadın. Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra İtalya’da, Bologna Üniversitesi’nde Doğu Avrupa Etütleri yüksek lisans programına devam etti. 2005 yılından bu yana LGBTİ+ hareketi içerisinde yer alıyor. Seks işçiliği yaparak ve şu anda Pembe Hayat Derneği’nde Genel Koordinatör olarak çalışarak geçimini sağlıyor. Uluslararası savunuculuk alanında, özellikle Batı Balkanlar’da tanınan bir aktivist.
View Posts →
2021 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Hâlihazırda Ankara Barosuna bağlı olarak avukatlık yapmakta. Temel ilgi alanları arasında ifade özgürlüğü, toplumsal cinsiyet ve çevre hukuku bulunmakta.
View Posts →
Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri. Kenan Şener, 1980 yılında doğdu. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik bölümü mezunlarından Kenan Şener, üniversitenin ardından Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nda araştırmacı gazetecilik eğitimi aldı. 2006 yılında ANKA Haber Ajansı’nda gececi olarak çalışmaya başladı, daha sonra Kanal B’de televizyon haberciliğine geçti. 2008 ÇGD yerel televizyon haberi ödülü aldı. 2010 yılında Star TV’de daha sonra da CNN Türk’te muhabir oldu. Soma’da yaptığı haberlerle 2014 Sedat Simavi Televizyon Ödülü’nü kazandı. CNN Türk Ankara Haber Editörü iken Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Televizyon Haberciliğinde Hızlanmanın Gazeteciliğe Etkileri başlıklı tezle yüksek lisansını tamamladı. Şubat 2021’de kapanan Olay TV’nin Ankara Haber Müdürlüğü’nü yaptı. O tarihten bu yana Gazeteciler Cemiyeti’nde basın özgürlüğü çalışmalarından ve genç gazeteci eğitimlerinden sorumlu olarak görev yapıyor. Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Parlamento Muhabirleri Derneği ve Diplomasi Muhabirleri Derneği üyesi.
View Posts →
2018 yılı sonuna kadar Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde insan hakları hukuku alanında öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Lisansını Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlamış; yüksek lisansını aynı üniversitenin kamu hukuku bölümünde doktorasını ise Leeds Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Altıparmak, 2017 yılı sonunda kapatılana kadar AÜ SBF İnsan Hakları Merkezi Müdürü olarak görev yapmıştır. Altıparmak, üniversite dışında da insan hakları örgütleriyle çok sayıda projede rol almıştır. 2007 yılından beri İnsan Hakları Ortak Platformu çatısı altında yürütülen çalışmaları arasında Türkiye’de AİHM Kararlarının Uygulanmasının İzlenmesi ve Cezasızlıktan Sorumluluğa programları bulunmaktadır. Altıparmak bunun yanında İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz’le bir dizi ifade özgürlüğü projesi yürütmüştür. Türkiye’de Demokratikleşme ve İfade Özgürlüğü programı kapsamında hukukçuların konuya ilişkin bilgilerinin artırılması yanında gazeteci, insan hakları savunucuları, akademisyenler gibi ifade özgürlüğü hak mağdurlarına hukuksal destek de verilmiştir. Bu kapsamda Altıparmak ve Akdeniz, Türkiye’de YouTube ve Twitter’a uygulanan engellemeyi Anayasa Mahkemesi’ne, bir diğer YouTube engellemesini ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yaptıkları başvurular sayesinde kaldırtmayı başarmıştır. Altıparmak çalışmaları nedeniyle şu ödüllere layık görülmüştür: Türkiye Yayıncılar Birliği (2014), Halit Çelenk Hukuk Ödülü (2015), Columbia Üniversitesi Global İfade Özgürlüğü Ödülü (2016), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Özgürlüğü Ödülü (2016), Fransız-Alman İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Ödülü (2017). Altıparmak’ın araştırma konuları arasında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, ifade özgürlüğü, işkencenin önlenmesi, hak kuramı ve cezasızlık bulunmaktadır.
View Posts →
1960 yılında doğdu, Ankara ve İstanbul’da büyüdü. 5 yaşındayken anne ve babasıyla Türkiye İşçi Partisi’ne gittiği günlerden beri siyasetle yaşıyor. 1976 yılında AÜ SBF’ye ve 1984’te Mamak Askerî Cezaevi’ne girdi, 1986’dan beri Londra’da yaşıyor. Uzun yıllar BBC Türkçe servisinde çalıştı, on yıldır serbest gazetecilik yapıyor. Sosyalist Feminist Kaktüs, Feminist, Pazartesi, Amargi ve Jinha, Birikim, Bianet, Özgür Gündem, Evrensel ve Yeni Yaşam’a yazılar yazmaktan keyif aldı.
View Posts →
1958 Ankara doğumlu. Tarsus Amerikan Koleji (1976) ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (1980) mezunu. Doktora çalışmalarını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladıktan (1987) sonra, Gazi Üniversitesi’nde Siyasal Teoriler doçenti (1990) ve Genel Kamu Hukuku profesörü (1996) oldu. 2004-2015 arasında Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, 1997-2016 arasında da Yakın Doğu Üniversitesi’nde çalıştı. 2016-2017’de New School for Social Research’te, 2017-2018’de ise Northwestern Üniversitesi’nde konuk öğretim üyeliği yaptı. Hâlen Urla’da yaşamakta, siyaset ve hukuk teorisi ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Çok sayıda makalesi ve çevirisi bulunan Köker’in kitapları şunlardır: Modernleşme, Kemalizm ve Demokrasi, İletişim, İstanbul, 1990), İmparatorluk’tan Tanrı-Devletine (M. Ali Ağaoğulları ile birlikte, İmge, Ankara, 1991), Tanrı-Devletinden Kral-Devlete (M. Ali Ağaoğulları ile birlikte, İmge, Ankara, 1991), Kral-Devlet ya da Ölümlü Tanrı (M. Ali Ağaoğulları ve Cemal Bali Akal’la birlikte, İmge, Ankara, 1992), İki Farklı Siyaset (Dipnot, Ankara, 2008) ve Demokrasi, Eleştiri ve Türkiye (Dipnot, Ankara, 2008).
View Posts →
Doktorasını Ermenistan’dan Türkiye’ye işgücü göçü ve ulus-ötesi göçmen ağları konulu teziyle Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde 2012 yılında almıştır. 2017 yılına kadar aynı bölümde öğretim üyesi olarak, 2017-2021 yılları arasında Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nda araştırmacı olarak çalışmıştır. Çalışmalarını bağımsız araştırmacı olarak sürdürmektedir. Uluslararası göç, toplumsal cinsiyet, ayrımcılık, araştırma yöntemleri ve insan hakları konularında çalışmalar yapmaktadır.
View Posts →
Doktorasını 2022 senesinde Pace Universitesi, Elisabeth Haub Hukuk Fakültesi’nden Yargı Çalışmaları’nda sundu. Genel müdür yardımcısı olduğu İnsan Hakları ve Çevre Küresel Ağı (Global Network for Human Rights and the Environment GNHRE) ile insan hakları ve çevre arasındaki ilişkiye dair çalışmalarını akademisyenler ve uygulayıcılar ile birlikte çalışmakta.
View Posts →
Dr. Marko Milanovic, Nottingham Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Uluslararası Kamu Hukuku Profesörüdür. EJIL: Talk! yardımcı editörü ve EJIL yayın kurulu üyesidir.
View Posts →
Halset Universitesi’nde Uluslararası Hukuk ve Avrupa Çevre Hukuku Bölümün’de yardımcı doçenttir. 2017 senesinde Estrada-Ouyela İklim Hukukunda Öne Çıkan Akademisyen ödülünü almıştır.
View Posts →
Gazeteci ve yazar. Verfassungsblog’un kurucusu ve baş editörüdür.
View Posts →
Danimarka’da yaşayan bir gazeteci ve yazardır. İskandinavya’da ve dışında siyaset, toplum, ekonomi ve kültür gibi konular üzerine muhabirlik yapmaktadır.
View Posts →
Mike Podmore, STOPAIDS’in Direktörü, AIDS, TB ve Sıtma ile Mücadele Küresel Fonu (“Küresel Fon”) Kurulundaki Gelişmiş Ülke STK Delegasyonunun bir üyesi, (Küresel Fon Savunucuları Ağı ve WACI Sağlık ile birlikte) Covid Teknolojilerine Erişim-Hızlandırıcı (ACT-A) Sivil Toplum ve Topluluk Temsilcileri Platformunun eş-kolaylaştırıcısı ve Covax sivil toplum temsilcileri için eş-odak noktasıdır.
View Posts →
2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli yaş ve özellikteki gruplara 12 yılı aşkın süre toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları eğitimleri verdi. İnsan hakları, ayrımcılık karşıtlığı ve azınlık hakları üzerine projeler geliştirdi, bu projelerin sivil toplum örgütlerinde uygulanmasında sorumluluk aldı. Kadınların istihdamı ve ekonomik haklarına erişimi ile ilgili eğitim ve atölye içerikleri hazırladı ve uyguladı. Mülteci ve yerel topluluktan kadınların ihtiyaçlarının belirlenmesi için araçlar geliştirdi. Son 4 senedir, göç ve toplumsal cinsiyet bağlamında kadınların adalete erişimlerinin güçlenmesi odaklı çalışmalar yürütüyor.
View Posts →
1970’te İstanbul’da doğdu. 1988’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. Yüksek lisans yaparken, 1995 Aralık ayı sonunda Anayasa Kürsüsü asistanı oldu. Yüksek lisans ve doktorasını aynı fakültede, siyaset bilimi alanında yaptı. SBF Anayasa Kürsüsü öğretim üyesiyken 2017 Şubatı’nda Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamesi’yle görevine son verildi.
View Posts →
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 2004 mezunu. Aynı fakülteden “Üretim ve Yeniden Üretim Boyutlarıyla Emeğin Meta Formu ve Sosyal Güvenliğin Dönüşümü” başlıklı teziyle 2016 yılında doktora derecesini aldı. 1 Eylül 2016 tarihinde 672 sayılı KHK ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden ihraç edildi. Sosyal politika, işçi sağlığı iş güvenliği, sosyal güvenlik ve çocuk emeği alanlarında çalışmaktadır.
View Posts →
Sosyal bilimler doktoru. Toplum ve Emek Araştırmaları müdür yardımcısı. Belli başlı ilgi alanları arasında protesto, işçi protestoları, cinsiyet eşitsizliği, Marksizm ve Marksist feminizm ön plana çıkıyor.
View Posts →
Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Bilkent Üniversitesi Kamu Hukuku Yüksek Lisans programında burslu lisansüstü öğrencisi. İdare Hukuku alanında çalışıyor.
View Posts →
Diyarbakır doğumlu. Kürdocul İşler ve Böbreği Kim Yedi? adında iki mizah kitabı bulunuyor. Mizah üzerine çalışıyor. Özgür Gündem ve ardılları başta olmak üzere çeşitli dergi, gazete ve platformlarda yazdı ve yazmaya devam ediyor.
View Posts →
Philip Leach, Middlesex Üniversitesi’nde İnsan Hakları Hukuku profesörü ve Avrupa İnsan Hakları Savunuculuk Merkezi (EHRAC) önceki yöneticisidir.
View Posts →
Uluslararası hukuk bağlamında iklim değişikliği, felaketler ve insan hakları odaklı doktora çalışmasını Sant’Anna School of Advanced Studies’e sundu. Daha önce BM Uluslararası Hukuk Komisyonu’nda asistan olarak ve AB DG ECHO Komisyonu’nda stajyer olarak çalıştı.
View Posts →
Rikke Frank Jørgensen, Danimarka İnsan Hakları Enstitüsü’nde kıdemli bir araştırmacıdır. En son kitabı, veri doğrulama, platformlar ve insan hakları düzenlemeleri merceğinden sosyal ağın insan hakları üzerindeki etkilerini inceleyen Platformlar Çağında İnsan Hakları adlı derleme eserdir.
View Posts →
İnsan hakları avukatı, aktivist ve Taksim Dayanışması üyesi. Aynı zamanda Sosyal Haklar Derneği yönetim kurulu üyesidir. Yargılandığı Gezi Parkı Davası’nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmıştır.
View Posts →
Doktor Sara (Meg) Davis, Cenevre Uluslararası ve Kalkınma Çalışmaları Yüksek Enstitüsü, Küresel Sağlık Merkezindeki Dijital Sağlık ve Haklar Projesinde Kıdemli Araştırmacıdır.
View Posts →
1987 yılında Diyarbakır’da doğdu. Ankara Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi okudu. 2011 yılında yüksek lisansını Sussex Üniversitesi’nde, 2019 yılında doktorasını Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde tamamladı. Karabük Üniversitesi Siyaset ve Sosyal Bilimler kürsüsünde, doktor öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
View Posts →
Meksika Koleji’nde (Colmex) doktora sonrası araştırmacı. Kolombiya’da devlet şiddetinin meşrulaştırılması ve gayrimeşrulaştırılması üzerine yazdığı tezle Kolombiya Ulusal Üniversitesi’nin Beşeri ve Sosyal Bilimler doktora programından, Ernst Bloch ve kurtuluş teolojisi üzerine yazdığı tezle Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi yüksek lisans programından mezun oldu. Siyasal şiddet üzerine çalışıyor.
View Posts →
Doç. Dr Serkan Köybaşı, Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş, ardından aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “meclis araştırma komisyonları” üzerine yazdığı tezle yüksek lisans ve “anayasaların değişmez maddeleri” üzerine yazdığı tezle doktora programını tamamlamıştır. 2005 yılından bu yana Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi akademik kadrosunda bulunan Köybaşı, burada Türk Anayasa Hukuku, Anayasa Hukukun Genel İlkeleri, Bireysel Başvuru ve Hayvan Hakları dersleri vermektedir. 2019-2021 yılları arasında yarı-zamanlı olarak Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Türk Anayasa Hukukuna Giriş dersini vermiştir. BAU Hukuk Fakültesi bünyesinde 2022 yılının başında faaliyete geçen Hayvan ve Doğa Hukuku Laboratuvarı kurucu direktörü olan Köybaşı’nın ifade özgürlüğü, vicdanî ret, hayvan hakları, doğanın hak özneliği ve iklim değişikliği hukuku gibi konularda makaleleri ve tebliğleri bulunmaktadır. Serkan Köybaşı, 2023 yılında doçentlik eseri olarak “İklim Değişikliğine Karşı Yeşil Anayasalcılık” başlıklı bir kitap yayınlamıştır.
View Posts →
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Aynı Üniversitede kamu hukuku yüksek lisansı yaptı. University of Essex’de (İngiltere) insan hakları hukuku alanında Ph.D derecesi aldı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2002 yılında İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi’nde hukukçu olarak görev yapmıştır. 2004 yılında Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yardımcı doçent olarak, 2011 yılında da anayasa hukuku doçenti, 2017 yılında da profesör olarak atandı. Avrupa insan hakları hukuku, İnsan hakları teorisi, hükümet sistemleri, Türk anayasa hukuku başlıca akademik çalışma alanlarıdır. “1982 Anayasasının Yapım Süreci”, “Measuring Compatibility with the European Convention on Human Rights: The Turkish Example in the Free Speech Context”, “Başkanlı Parlamenter Sistem”, “Dünyada Başkanlık Sistemleri” isimli kitapları, yerli ve yabancı çok yazarlı kitaplarda ve dergilerde yayınlanmış makaleleri mevcuttur.
View Posts →
Adana’da doğdu. 1992’de Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisans ve doktorasını aynı bölümde yaptı. Dramatik Yazarlık, Epik Tiyatro, Geleneksel Türk Tiyatrosu, Ortaçağ Tiyatrosu, Radyo Oyunu Yazarlığı derslerini yürüttü. 2010 yılında doçent ünvanını aldı.2017 yılına kadar çalıştığı bölümden 6 Ocak 2017 KHK’sıyla atıldı. Modern Sonrası Tiyatro ve Heiner Müller, Brecht’ten Sonra ve Gündelik Hayata Direnmek başlıklı kitapları, çeşitli kitaplarda bölüm yazarlıkları, editörlükleri ve çeşitli dergilerde yayınlanmış yazıları vardır.
View Posts →
Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümünde Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır. 2010 yılında “Carl Schmitt ve Siyasal Kuramların Antropolojik Temelleri” üzerine yazdığı tezle yüksek lisans derecesini, 2016 yılında “Otoriteden Otonomiye: Yasa ve Özgürlük” başlıklı teziyle doktora derecesini aldı. Doktora öğrenimi sırasında 2011 yılında İsviçre Hükümet Bursuyla Basel Üniversitesi’nin “İnsan Yaşamı/Otonom Yaşam” başlıklı projesinde misafir araştırmacı olarak bulundu. Temel çalışma alanları çağdaş felsefe, eleştirel teori, siyaset felsefesi ve sanat felsefesi olan Esgün, ViraVerita’nın kurucularından ve yayın kurulu üyelerindendir.
View Posts →
Avukat, İnsan Hakları Hukukçusu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2014 yılında mezun oldu. Leiden Üniversitesi’nde uluslararası insan hakları hukuku yüksek lisansı yaptı. Sonrasında stajyer hukukçu olarak Birleşmiş Milletler Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, MICT ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde çalıştı. Ankara’da İnsan Hakları Ortak Platformu’nun Adalete Erişim ve Çevre projelerinde danışmanlık yaptı. Mersin’de Evrensel Haklar için Hukukçular Derneği’ni koordine ediyor, avukatlık yapıyor ve insan hakları alanında hukuki danışmanlık hizmeti veriyor.
View Posts →
Galatasaray Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu Ulaş Bayraktar yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. 29 Nisan 2017 KHK’si ile kamudan kamuya ihraç olana kadar Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışan ve ağırlıklı olarak yerel yönetimler, kentsel siyaset, kamu politikaları ve müşterekler siyaseti alanlarında araştırmalar ve yayınlar yapan Bayraktar o tarihten beri Kültürhane’nin kurucu ortaklarından ve çalışanlarından biri olarak bildiği işi farklı bir biçimde sürdürmeye çalışıyor.
View Posts →
Endüstri ilişkileri ve kent sosyolojisi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Lisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümlerinden, doktor unvanını ise SUNY Binghamton Sosyoloji Bölümünden almıştır. 2016 yılında sosyoloji doçenti unvanına layık görülmüştür. 2012-2017 yıllarında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Şubat 2017’de bir kanun hükmünde kararname ile görevinden ihraç edilmiştir. Son yıllardaki araştırma faaliyetlerinde Türkiye’de işçi sınıfının siyasi tutum ve eylemlerini yerel ölçekte şekillendirmeye çalışan toplumsal faili tarif etmeye odaklanmıştır. A Conveyor Belt of Flesh (2010) ve Social Inclusion Policies in Turkey (2015) başlıklı iki kitabı bulunmaktadır.
View Posts →
1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1995 yılında YÖK bursu ile bulunduğu İngiltere Essex Üniversitesi’nde Siyaset Teorisi alanında “The Paradox of Representation in Politics” başlıklı tezle yüksek lisans derecesi aldı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi (Siyaset Bilimi) Anabilim Dalı’nda “27 Mayıs Dönemi Demokrasi Söylemi” başlıklı tezle 2003 yılında doktora derecesi aldı. Doçentlik derecesini 2012 yılında Siyasal Hayat ve Kurumlar alanından elde etti. 1995 yılında çalışmaya başladığı Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde 7 Şubat 2017 tarihinde 686 sayılı KHK ile ihraç edilene kadar çalıştı. Halen hem bağımsız araştırmacı olarak hem de Ankara Dayanışma Akademisi bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Başlıca çalışma alanları: siyaset teorisi, Türk siyasal hayatı, toplumsal cinsiyet çalışmaları, emek çalışmaları, kadın emeği.
View Posts →
Bağımsız araştırmacı. Doktorasını Coventry University Centre for Trust, Peace, and Social Relations isimli araştırma merkezinde Friendship, Diversity, and Inequality: A multidimensional analysis of integration and intergroup relations in the context of Syrian refugees in Turkey başlıklı teziyle tamamladı. 2017’den bu yana uluslararası yardım kuruluşlarının çatışmalar nedeniyle göç etmek zorunda kalanlar için koruma, sosyal uyum ve ruh sağlığı ve psikososyal destek ihtiyaçları için Türkiye, Birleşik Krallık, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde yürüttüğü projelere danışmanlık yapmaktadır.
View Posts →
1995 yılında Türkiye’nin Van kentinde doğdu. İstanbul’da yaşamakta. Erciyes Üniversitesi Radyo TV ve Sinema Bölümü 2020 mezunu. İşçi hareketi ve kent sorunları hakkında fotoğraf, video ve belgesel alanında üretimler yapmakta. Bu sorunlara dair çözüm önerileri üretmeye çalışmakta.
View Posts →
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Paris II Üniversitesi’nde uluslararası kamu hukuku alanında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. 2000 yılından itibaren ders verdiği İstanbul Üniversitesi’nden 2016 yılında KHK ile ihraç edildi. Çalışmalarına Humboldt Üniversitesi Karşılaştırmalı Demokrasi Merkezi’ne bağlı olarak devam eden Kıvılcım’ın son yıllardaki yayınları otoriter hukuk, mülteci hakları ve feminist hukuk alanına yoğunlaşmaktadır. Yakın zamanda yayınlanan çalışmaları: “The Politics of Legality of the Authoritarian Liberal Regime in Turkey”, Regime Change in Turkey: Neoliberal Authoritarianism, Islamism, and Populism, Ezgi Pınar, Errol Babacan, Melehat Kutun, Zafer Yılmaz (der.) Routledge, 2021; “Feminism and Displacement”, The Routledge Global History of Feminism, edited by Bonnie G. Smith and Nova Robinson, Routledge, Ocak 2022.
View Posts →
Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde Araştırma Görevlisi Dr. (Doç. Dr.) olarak görev yapan Zeynep Savaşçın, 2017 yılında École des Hautes Études en Sciences Sociales -Paris’de “De la publicité kantienne à l’éthicité hégélienne: Raison et vie des normes” (“Kantçı Kamusallıktan Hegelci Etik Yaşama, Normların Hikmeti ve Yaşamı”) başlıklı tezle doktor ünvanını almıştır. Kant, Hegel, Rousseau, Axel Honneth, Seyla Benhabib, Hartmut Rosa ve doktora hocası Marcel Gauchet üzerine yayınları vardır. Siyaset Felsefesi, Etik, Hukuk Felsefesi üzerine dersler vermektedir. Gauchet’nin çalışmalarından derlediği ve çevirdiği Yurttaşını Arayan Demokrasi adlı kitap 2013 yılında yayınlanmıştır. Ayrıca 4 Kuşak Haklar Toplum Araştırmaları Derneği’nin kurucu üyeleri arasındadır.
View Posts →
 

©2021  blog.insanhaklariokulu.org.
Tüm hakları saklıdır.

web tasarım: mare.design

E-bültenimize abone olarak duyurularımızdan haberdar olabilirsiniz.

Yayınlanan yazıların içerikleri sadece yazarların sorumluluğu altındadır ve Hollanda Büyükelçiliği ve /veya KAGED’in görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.